Družų kaimo bendruomenės nariai dalyvavo vakaronėje Širvintų kaimo bendruomenėje „Upė“

 

Plačiau:  https://www.facebook.com/sirvintos.lt

„Čia, su jumis, jaučiuosi, kaip namuose, tikrai ne svečiuose,“ – gruodžio 29 d. vakarą aplankiusi vieną aktyviausių ir gausiausių rajone – Širvintų kaimo bendruomenę „Upė“ naujametinėje padėkos vakaronėje sakė Savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, kuriai Širvintų kaimas – gimtinė, gražiausių vaikystės prisiminimų vieta.
 Vakaronėje netrūko pokalbių, padėkos žodžių – juk tai vienas iš pirmų didesnių renginių naujuose bendruomenės namuose, už kuriuos bendruomenės nariai nuoširdžiai dėkojo merei ir visai Savivaldybės projektų komandai.
„Pagaliau ir mūsų bendruomenė turi namus – vietą, į kurią nuolat grįžtame, kuri mus suburia, apjungia, vienija,“ – sakė bendruomenės pirmininkė Rita Čatrauskaitė.
Už pagalbą tvarkant aplinką bei įsigyjant inventoriaus įvairioms veikloms bendruomenė dėkojo rėmėjams Nijolei Didžiokienei, vartotojų kooperatyvui „Veivera“ ir jo vadovui Vytautui Stundžiai, UAB „Baltic Campions“, Leokadijai Lebedinskienei.
Suprantama, pandemijos laikotarpis ir karantinas sustingdė daugelį veiklų, tačiau „Upės“ bendruomenė, gyvuojanti jau 6 metus, turi optimizmo ir daug gražių ateities planų.
Juos puikiai iliustruoja ir nauji užsiėmimai. Pasak R. Čatrauskaitės, 2021 metų rugpjūčio pabaigoje, palydint vasarą, kilo mintis suburti moterų šokių kolektyvą, kuris per labai trumpą laiką ne tik pradėjo repetuoti, bet ir dalyvauti konkursuose, netgi tarptautiniuose projektuose ir skinti juose laurus.
Visi susirinkusieji aplodismentais sveikino ir dėkojo kolektyvo vadovei Erikai Svirkienei ir šokėjoms Valerijai Rudokienei, Alinai Šarkienei, Birutei Bernotienei, Danutei Kareckienei, Danutei Zacharovai už drąsą, pastangas ir judėjimą į priekį.
Gražią padėką bendruomenės pirmininkė skyrė ir seniūnei Rimai Jasevičienei, aktyviausiems „Upės“ nariams, Družų kaimo bendruomenei, su kuria organizuojami bendri renginiai.
Šiltas ir jaukus vakaras nestokojo veiklų, dainavo Širvintų krašto talentas musninkietis solistas Tadas Imbrasas, į šiltus bendruomenės namus užsuko ir Kalėdų senis.