Bendruomenių įtinklinimo projektas „Bendravimo tiltai ir istorijos kūrimas – pažangios bendruomenės ateitis“

Družų kaimo bendruomenė

Projekto pavadinimas: Bendravimo tiltai ir istorijos kūrimas – pažangios bendruomenės ateitis

Projekto rezultatas

Atnaujinta internetinė svetainė druzai.lt

Apie projektą

Šiuolaikiniame pasaulyje veikloms ir paslaugoms vis sparčiau keliantis į skaitmeninę erdvę, Družų kaimo bendruomenė žengia naują žingsnį ir pristato atnaujintą savo skaitmeninę erdvę.

Šiais metais Družų kaimo bendruomenė dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuotame Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurse, tapo viena iš 120-ies bendruomenių laimėtoja ir sėkmingai įgyvendino savo idėją – perkėlė organizacijos veiklas į skaitmeninę erdvę.

Družų kaimo bendruomenė buvo įkurta 2002 metais ir užsiima talkų, akcijų organizavimu ir dalyvavimu sporto, šokių renginiuose. Taip pat organizacija turi sukaupusi istorinį archyvą, kuriuo norėjo pasidalinti su visuomene. Todėl nusprendė atnaujinti turimą internetinę svetainę ir bendruomenės nariams pasiūlyti patogesnį būdą bendrauti, mokytis, užsiimti verslu elektroninėje erdvėje.

Į internetinę svetainę druzai.lt perkeltos bendruomenės veiklos, sukurtos naujos ir patobulintos jau esamos paslaugos bendruomenės nariams. Tai sustiprino bendruomenės veiklos žinomumą ir paskatino gyventojus dažniau naudotis internetu. Archyvuose buvusi medžiaga dabar yra skaitmenizuota ir perkelta į nuotraukų ir vaizdo galerijos skiltis. Dalis bendruomenės narių buvo apmokyti, kaip skelbti informaciją internetinėje svetainėje, naudotis turinio administravimu ir maketuoti nuotraukas. Daug dėmesio skirta svetainės dizaino tobulinimui, kad lankytojas vis dažniau apsilankytų svetainėje ir nuolatos stebėtų organizacijos skelbiamas naujienas. Kuriant naują skaitmeninę erdvę gimė mintis ją praturtinti ir naujomis veiklomis. Nuspręsta dalintis informacija apie vietos verslus ir kitas žemdirbystės veiklas: įdiegtos skiltys uogininkystei, žemdirbystei ir kaimo turizmui. Taip vietos bendruomenė padeda viešinti kaimo gyventojų veiklas bei verslus.

Anot Družų bendruomenės pirmininkės Dalios Taparauskienės, dalyvavimas projekte suteikė galimybę organizacijai tapti matomai internetinėje erdvėje. „Tai leido pajusti projekto naudą visiems bendruomenės nariams“. Pirmininkė teigia, kad įtinklinimo projektas padėjo spręsti veiklos viešinimo problemą. „Družų kaimo bendruomenė noriai bendradarbiauja su kitomis bendruomenėmis ir siekia, kad kaimas taptų patrauklia vieta gyventi, dirbti, organizuoti turiningą organizacijos gyvenimą, teikti daugiau paslaugų gyventojams ir svečiams“, – komentuoja D. Taparauskienė. Jos nuomone, svetainė bus vis labiau tobulinama: „Ateityje numatomas veiklos tęstinumas, tai leis skelbti daugiau informacijos apie kaimo problemas, jų sprendimo būdus ir galimybes. Tikimasi, kad savalaikė ir kokybiška komunikacija skatins gyventojų bendravimą, bei domėjimąsi kuo gyvena jų bendruomenė“.

Apsilankykite bendruomenės internetinėje svetainėje druzai.lt ir iš arčiau pamatykite įtinklintos bendruomenės gyvenimą.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.

Atsinaujinusi Družų kaimo bendruomenės internetinė svetainė druzai.lt

2020 m. rugpjūčio 22 d. Družų kaime vykusi kraštiečių šventė

Projekto rezultatai matomi:

 

http://www.sirvinta.net/naudinga-informacija/atsinaujinta-druzu-kaimo-bendruomenes-internetine-erdve-skatina-bendrauti-mokytis-verslauti

Laikraštis „Širvintų kraštas“