Kai dar vėjyje plaikstėsi voratinkliai ir lapai dažėsi įvairiomis spalvomis…(iš laikraščio „Širvintų kraštas“)

Kai dar vėjyje plaikstėsi voratinkliai ir lapai dažėsi įvairiomis spalvomis…

 Širvintų rajono savivaldybės kultūros centro Družų filiale spalio pradžioje vyko Rudens šventė.

Rudens dirbtuvėse mažiems ir dideliems vyko edukacinės veiklos, kuriose  buvo kuriami paveiksėliai ir atvirukai  iš augalų ir spalvotų rudeninių lapų. Susirinkusiems edukaciją vedė Družų filialo vedėja Janina Jankauskienė. Kūrybinės akimirkos neprailgo, ir puikūs paveikslai ir atvirukai nukeliavo puošti namų, palikdami nuostabų saviraiškos džiaugsmą.  Kūrybinės dirbtuvės pasibaigė rudeninių vaisių pyrago skanavimu.

O vakare vyko bendruomenių sueituvės „Nuspalvinkim savas dienas“.

Įgyvendinant Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.5 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ Širvintų rajono savivaldybėje buvo skelbiamas kvietimas dalyvauti konkurse. Družų kaimo bendruomenė parašė ir laimėjo projektą „Širvintų seniūnijos bendruomenių  bendradarbiavimo  ir partnerystės stiprinimas“.

Jo antroji veikla buvo Širvintų seniūnijos bendruomenių sueituvės. Nors šią veiklą stipriai koregavo šiandienos situacija:  atvyko ne visos bendruomenės, bet šventė pavyko. Šventėje dalyvavo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė su vyru Jonu Pinskumi, Širvintų seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė. Merė  tarė sveikinimo žodį ir padėkojo Družų bendruomenės pirmininkei Daliai Taparauskienei už  darbą su projektais, taip pat įteikė dovanėles ūkininkui Mykolui Bildžiukui, Širvintų kultūros centro Družų filialo  vedėjai Janinai Jankauskienei, šventės muzikantui Vidmantui Lukošiui.  Širvintų seniūnijos seniūnė Rima Jasevičienė įteikė Daliai Taparauskienei padėką už projektines iniciatyvas.

Šventės vedėja  Janina Jankauskienė pakvietė pasidalinti patirtimi Širvintų kaimo bendruomenės „UPĖ“ pirmininkę Ritą Četrauskaitę, kuri pristatė savo bendruomenės veiklas. Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė taip pat paidalino patirtimi ir veikla ir palinkėjo optimizmo ir bendrystės, siekiant bendrų tikslų.

Neapsėjo ir be žaidimų: vyrai ir moterys smagiai varžėsi virvės pynime, sirgaliai sirgo už savo komandas.

Žaidimas „Taip-Ne” užvedė visus. Varžytuvės buvo emocingos. Reikėjo atspėti, kas paslėpta dežėje. Atspėjusiam vasaros ir rudens gėrybių prizas ir atitekdavo. Reikia pasakyti, kad nors atspėti buvo pakankamai sunku, tačiau įmanoma. Prizai iškeliavo į namus, o Širvintų bendruomenės nariai juokavo, kad tai bus „atidarymui”.

Šventės dalyviams nuostabias muzikines melodijas dovanojo Vidmantas Lukošius, subtilios saksofono melodijos nutiesė kelią į dalyvių širdis.

Šventė iš tikrųjų buvo smagi ir spalvota: netrūko jai nei dalyvių džiaugsmo, nei žaidimų, nei  bendravimo akimirkų.

Dovanėlėmis, sukurtomis Janinos Jankauskienės, buvo pagerbti šventės pagalbibininkai, aktyvūs dalyviai, rėmėjai ir vyriausioji  renginio dalyvė.

Dėkojame rėmėjui ūkininkui Mykolui Bildžiukui, kuris, kaip visada, parėmė obuoliais, kriaušėmis bei sultimis iš  savo sodo.

Šiuo metu  gyvename sunkiu pandemijos  laikotarpiu,  ir, kartais atrodo,  širdyje ir mintyse atgimus prisiminimams, tampa lengviau svajoti ir  susitaikyti su mintimis, kad visa tai  kada nors praeis, o mūsų gyvenimas vėl nusidažys visomis vaivorykštės spalvomis ir mūsų dienos vėl bus spalvotos.

Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė

Tai publikacijos anonsas. Visą straipsnį skaitykite lapkričio 20 d. laikraščio numeryje.