Moksleivių projektas „Virtualus manekenas“ toliau tęsia savo veiklas: susitikimas Družuose

Družų kaimo jaunimas kelia sparnus svajonių įgyvendinimui

 

Moksleivių projektas „Virtualus manekenas“ toliau tęsia savo veiklas ir vėl kviečia jaunuolius burtis, bendrauti ir komandoje toliau kartu keliauti jau savo aplinkoje, bendruomenėje ar mokykloje. Po sėkmingo starto „Virtualaus manekeno“ vasaros stovykloje Družų kaimo bendruomenės jaunimo komanda, atstovavusi Širvintų rajoną, vėl susitiko aptarti tolesnių planų.

Projekto vadovė Virginija Dambrauskienė atvyko susitikti su Družų kaimo  bendruomenės jaunimo komanda. Kartu atvyko ir EVMD narė Audrutė Sinkevičienė. Buvo miela prisiminti vasaros įspūdžius, pasidalinti ir papasakoti, kaip sekasi draugams iš kitų Lietuvos regionų komandų, juk projekte dalyvauja septynių regionų atstovai – moksleiviai iš Vilniaus, Kauno miestų ir rajonų, Širvintų ir Anykščių rajonų. Kartu su partneriu – EWMD tarptautinį tinklą atstovaujančia VšĮ „Europos moterų verslo vadyba“ į projektą sukvietė 14-17 metų žingeidžius, kūrybiškus jaunuoliu, trokštančius pažinti save, savo bendraminčius ir paskatinti naujoms iniciatyvoms. Jaunimo pilietiškumo projektas ugdo socialiai atsakingus lyderius.

Jaukiai ir šiltai prasidėjęs susitikimas prie arbatos puodelio ir vaišių neužilgo perėjo prie rimtosios susitikimo dalies – mokymų ir komandos formavimo. Juk įpusėjus projektui moksleivių laukia naujas etapas – išsigryninti tai, kas būtent jiems atrodo dabar yra svarbu aplinkoje, kurioje jie gyvena, mokosi ir draugauja. O svarbu pasirodė savi norai, savo gebėjimų pažinimas, artimųjų tikslų  numatymas. Tad komandoje numatytos užduotys, kaip  sava patirtimi pasidalinti su draugais. Juk ką išmokstame, kai pasidaliname su kitais – tą pakartojame, o reiškia tai dar labiau sau užfiksuojame. Smagu buvo stebėti, kaip kūrybiškai atliekamos užduotys, mokantis priimti komandinius sprendimus, išgirsti kitą, o ne tik save, suderinti nuomones ir galų gale turėti bendrą planą! Bendruomenės komandos dalyviai jau išsigrynino savo roles komandoje, jau suprato, kokių narių komandoje trūksta, norint darniai veikti. Į mokymus įsitraukė ir bendruomenės narė Judita Korsakienė, pirmininkė Dalia Taparauskienė. Džiaugiamės ir nauju komandos nariu – Širvintų kultūros centro Družų filialo vedėja Janina Jankauskiene.

O kodėl tau to reikia – tai pagrindinis klausimas, į kurį atsakė kiekvienas. Visada smagu girdėti šiuos atsakymus ir įsitikinti, kad projektas „Virtualus manekenas“ atvyko čia laiku ir vietoj. Jaunimo pilietiškumo projektas ugdo socialiai atsakingus lyderius!

Taigi, kam Družų kaimo jaunimui reikia lyderystės? Ką jaunas žmogus pasirengęs atlikti, jei panaudotų savo lyderiškas savybes? Atsakymai įvairūs: noras skleisti savo idėjas, dalintis, įtikinti, mintis paversti į realybę, keisti situaciją, būti komandoje, padėti, bendrauti, spręsti problemas ir užduotis, išreikšti save, siekti tikslų, daugiau patirti gyvenime.

Pasirengimas ir motyvacija mokytis, burtis bendrai veiklai akimirksniu įtraukė jaunimą į komandos formavimo užduotis. Suformuotos trys komandos! Mokymai su žaidybiniais elementais patrauklūs ir jaunam, ir suaugusiam!

Taigi dar vienas komandos pasakytas „Taip“ tolesnei  projekto veiklai ir naujų idėjų realizavimui – jau tų, kurias mato pats jaunimas, kaip svarbias ir įdomias jiems. Kas tai? Dar vyksta slaptieji pasitarimai.

Smagiai praleistas vakaras Družuose ir jaunimo noras toliau veikti ir kurti savo komadą mums sako: „Jaunimas nuostabus“, tik leiskime jiems norėti, svajoti ir realizuoti savo idėjas – dėl savęs ir dėl kitų, dėl savo kaimo, bendruomenės..

Geriausia motyvacija – tai savimotyvacija! Veikti, kurti ir matyti svajones!

 

 

Projekto vykdytojas: VšĮ Pajautos grupė