Siaučiant pūgai skambėjo linkėjimai Lietuvai

Siaučiant pūgai skambėjo linkėjimai Lietuvai

iš www.krastonaujienos.ll

plačiau:

http://krastonaujienos.lt/2018/02/siauciant-pugai-skambejo-linkejimai-lietuvai-video/

Siaučiant pūgai skambėjo „Linkėjimai Lietuvai“ (VIDEO)

RUBRIKA: BENDRUOMENĖSKULTŪRA. ŠVIETIMASNAUJIENOSŠIRVINTOS / 2018-02-11 23:15 /

/ NERINGA TUŠKEVIČIENĖ /

/ Foto ir video autorės /

Už lango siaučiant pūgai Družų filiale skambėjo muzikiniai „Linkėjimai Lietuvai“. Norinčių pasidžiaugti seniūnijos saviveiklininkais neišgąsdino nei užpustyti keliai, nei didžiulės snaigės, nei žvarbus vėjas.

Gitaristė Ugnė Savickaitė su mokytoju Arvydu Golcu atliko du kūrinius, „Drugeliai“ ir „Laisvė“. Družų filialo moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ dovanojo gražių dainų. Susirinkusiems lėlių teatras „Skudurinė Onutė“ dovanojo pasaką apie arklį, pamilusį rugiagėlę. Trankią polką griežė armonikininkas Juozas Mateika, valsą – Jonas Sakalas. Avižonių kaimo kapela pažėrė visą glėbį skambių dainų ir melodijų. O keli kapelos vyrai papildė Motiejūnų šokėjų gretas ir stebino smagiais šokiais. Skambėjo Ramunės Savickienės skaitomos eilės.

Čia pat surengta vaikų piešinių parodėlė „Linkėjimai Lietuvai“.

Ši seniūnija ypatinga ir tuo, kad saviveikloje dalyvauja ir keli valdžios atstovai. Seniūnė Laimutė Griškienė dainuoja ansamblyje „Svaja“, o Tarybos narys Vidmantas Mateika muša būgną, dainuoja ir šoka Avižonių kapeloje.

Saviveiklininkų pasirodymą stebėjo komisija ir rajono vadovės.

Ne kartą teko girdėti, neva seniūnijų dienose nieko naujo neišgirsi, jokios šiuolaikinės muzikos. Bet susirinkusieji ypatingai džiaugėsi senomis, gerai žinomomis dainomis, dainavo kartu, smagiai plojo skambant žinomoms melodijoms. Matyt, žmogui yra mielesnės gaidos, girdėtos vaikystėje ar jaunystėje, o gal dar ir kokią mielą ir jaukią akimirką primenančios. Tą rodė ir žiūrovų aplodismentai, dosniai dovanoti atlikėjams. Renginio pabaigoje žiūrovai plojo atsistoję.

 

ŽYMĖS: KULTŪROS DIENAŠIRVINTŲ SENIŪNIJA