Družų kaimo bendruomenės vaikai ir jaunimas lankėsi Geležinkelio muziejuje ir Valstybės pažinimo centre

2017 m. rugpjūčio mėnesį Družų kaimo bendruomenės vaikai ir jaunimas lankėsi Valstybės pažinimo centre, kur susipažino su Valstybės istorija. Edukacija praėjo planšetėse rašant atsakymus, kurių teko paieškoti ekspozicijoje.

Visiems labai patiko 3 D akiniai, kurių pagalba galima buvo išvysti istorinius momentus. Smagu, kad išvydome ir Družų kaimo vaizdų, kas nuteikė labai maloniai. O kaip ir galėjo būti: juk Družų kaimas Lietuvoje. Buvo supažindinta su statistika, emigracijos bangomis bei dovanomis, įteiktomis kitų valstybių vadovų Lietuvos Respublikos vadovams.

Vėliau nuvykome į Geležinkelių muziejų, kur taip buvo labai įdomu. Susipažinome su technika, kurios geležinkeliai jau nenaudoja, tačiau ji dar veikianti ir gali būti naudojama ir šiandien. Atotrūkis tarp šiandienos technikos toks didžiulis, kad nebegalima įsivaizduoti, kad taip galėjo būti. Edukatorė parodė maketus, kurie veikia it laikrodukai. Jie pagaminti taip, kad atrodo, kad esi pabuvojęs tikroje pervažoje ar traukinių stotyje. Filmas, kuriame pasakojama  Lietuvos geležinkelius, dar kartą nukėlė visus į istorinius laikus ir sugrąžino į šiandieną.

Vėliau nuėjome į technikos muziejų po plynu dangumi. Tan išvydome daugybę garvežių, platfornų, net gyvulinį vagoną, kuriuo buvo tremiami lietuviai į Sibirą.

Smagi kelionė neprailgo, nors diena pasitaikė neįtikėtinai karšta. Žinios, kurias įgijome, padės suprasti Lietuvoe valstybės istoriją.

daugiau nuotraukų fotogalerijoje.

Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė