Vaikų ir paauglių vasaros dienos stovykla

Družų kaimo bendruomenė jau šeštus metus organizuoja vaikų ir paauglių vasaros dienos stovyklas. Ši stovykla organizuota vykdant Širvintų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Družų kaimo bendruomenė pateikė projektą “Sportuojanti bendruomenė – sveika bendruomenė”. Viena iš projekto veiklų buvo vaikų ir paauglių vasaros dienos stovykla „Sportiškoji Družų vasara“. Šios stovyklos tikslas buvo suburti Družų kaimo vaikus ir paauglius sportiškam ir sveikam laisvalaikiui  vasaros atostogų metu.

Rugpjūčio  7-13 dienomis Družų kaimo bendruomenės patalpose susirinko būrys Družų kaimo vaikų ir paauglių.

Šios stovyklos metu vyko sportiškos estafetės, buvo žaidžiamas vandensvydis, tinklinis, minifutbolas. Mažesnieji galėjo išmėginti jėgas judriuosiuose žaidimuose. Smagų įspūdį paliko baidarių žygis, kurio metu buvo nuplaukta apie 16 kilometrų Širvintos upe.

Apsilankymas “Vikingų kaime”, strėlių šaudymas, kirvių mėtymas, aprangos edukacija paliko neišdildomą įspūdį.

Pertraukose tarp sportinių užsiėmimų stovyklautojai žaidė komandos formavimo žaidimus, mokėsi bendrauti, sveikos gyvensenos.

Smagi vasaros stovykla prabėgo greitai ir sportiškai. Stovyklautojai išmoko tolerancijos vienas kitam, sportiškai ir smagiai praleido laiką.

Dėkojame stovyklos padėjėjams: Mindaugui Korsakui, Juditai Korsakienei, Neringai Pilkienei, Jolantai Urbanavičienei, Vilmai Pimpienei, Gabrielei Grinytei.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė