Vaikų žaidimų aikštelės įkūrimo šventė

2017 m. birželio 17 d. Družų kaimo bendruomenės kiemelyje šurmuliavo vaikai ir suaugę. Vyko  vaikų žaidimų aikštelė įkūrimo šventė.

Vaikų žaidimų aikštelė įkurta 2016 m. projekto „Jaunos šeimos ir vaikai – bendruomenės ateitis“ vykdymo metu. Projektą finansavo Žemės ūkio ministerija. Družų kaimo bendruomenė prisidėjo 15 procentų nuosavų lėšų. Šventę organizavo Družų kaimo jaunos šeimos.

Šventė buvo smagi: vyko pramogos vaikams: pripučiamas batutas, piešimas kreidelėmis, muilo burbulai, piešimas ant veidukų.

Koncertavo Nonita ir Norvilė Iljeitytės, Arvydas Golcas ir Deimantė Stankevičiūtė, Domas Rolis. Vyko Donato Dauginio Karate klubo pasirodymas, kuriame dalyvavo ir družietis Klaudijus Motiejūnas.

Šventės draugai – medžiotojų klubas „Družai“ – vaišino sriuba ir kitais užkandžiais. Jie paruošė irrungčių, už kurias buvo įteikti prizai.

Šventės metu buvo galima paremti bendruomenę. Lėšos bus skirtos papildomiems vaikų žaidimų aikštelės įrenginiams įsigyti.

Aikštelė nebūtų įrengta, o šventė nebūtų įvykusi be rėmėjų: jiems įteikti Padėkos raštai. Buvo padėkota Aistei ir Justinui Inčiūroms už šventės organizavimo darbus.

Medžiotojų klubas padėkojo ūkininkams, kurių laukuose kartais nuostolių padaro žvėrys, Družų kaimo bendruomenei už bendrabarbiavimą.

Šventės pabaigoje įvyko tranki diskoteka jaunimui.