Družų kaimo bendruomenė įvykdė projektą „Jaunos šeimos ir vaikai – bendruomenės ateitis”

Logotipas-ZUM[1]

 

 

 

 

 

Vadovaujantis 2016 metų Nacionalinės paramos kaimobendruomenių veiklai teikimo taisyklėmis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2016 m. kovo 03 d. įsakymu Nr. 3D-101, Družų kaimo bendruomenė, pateikusi projektą, gavo finansavimą projektui: „Jaunos šeimos ir vaikai – bendruomenės ateitis”. 2016 m. birželio 27-ą dieną pasirašyta paramos sutartis Nr. KB-16-127 su Nacionaline mokėjimų agentūra prie Žemės ūkio ministerijos. Družų kaimo bendruomenė projekto vykdymui gavo 4413 Eurus 87 centus.

2016 m. birželio 27-ą dieną pasirašyta paramos sutartis Nr. KB-16-127 su Nacionaline mokėjimų agentūra prie Žemės ūkio ministerijos.

Družų kaimo bendruomenė projekto vykdymui  gavo 4413 Eurus 87 centus  valstybės lėšų.  Paramos intensyvumas: 90 procentų tinkamų finansuoti  projekto išlaidų, tiesiogiai susijusių su projekto įgyvendinimu. Projekto gavėjas valstybės biudžeto lėšomis nekompensuojamų tinkamų lėšų dalį apmoka savo lėšomis, t.y. Družų kaimo bendruomenė prisideda savo lėšomis, kurios sudaro  840 Eurus 74 centus. Bendra projekto vertė 5254 Eurai 61 centas.

Projekto tikslas: sukurti vaikams saugią ir palankią aplinką ir sąlygas aktyviam, turiningam ir saugiam poilsiui, įrengiant vaikų žaidimų aikštelę ir erdvę jaunų šeimų susibūrimui.

Projekto uždaviniai:

įrengti daugiafunkcinę vaikų žaidimų aikštelę: 2 – 10metų vaikams, skatinant judėjimo kompleksiškumą ir suteikiant vaikams teigiamų emocijų.

įrengti erdvę jaunų šeimų susibūrimui.

Projekto metu prie Družų kaimo bendruomenės namų buvo įrengta vaikų žaidimų aikštelė, sūpuoklės, smėliadėžė bei lauko baldai.

Jau šiandien Družų kaimo jaunos šeimos turi galimybę pabūti drauge su vaikais. Tikimės, kad ši poilsio erdvė visada bus pilna vaikų klegesio.

Prie projekto vykdymo bendruomenės nariai prisidėjo  piniginiu įnašu, o jaunos šeimos savanorišku darbu. Jų dėka šis projektas tapo svarbus ir prasmingas: dėl kaimo ateities ir kaimo vaikų turiningo laisvalaikio. Jaunos šeimos turės erdvę socialiniam bendravimui, galės burtis bendram laiko praleidimui.

Nuoširdžiai dėkojame tiems, kurių rankos padėjo įvykdyti projektą, kurių širdys degė jo idėjomis ir tikėjimu, Družų kaimo jaunoms šeimoms, kurių entuziazmas parodė, kad šis projektas jau turi prasmę ir tąsą.

Dėkojame Širvintų rajono savivaldybės vadovams, už pritarimą vaikų žaidimų aikštelės įrengimui Širvintų rajono savivaldybei perduotame neatlyginamai naudotis valstybiniame žemės sklype, rėmėjams, kurie prisidėjo prie šio projekto finansinėmis lėšomis. Jiems dar padėkosime šventės metu.

Įgyvendinami prasmingi darbai apjungia ir suburia bendraminčius, kurie gali sujungti jėgas  prisidėdami ir gerindami bendruomenės gyvybingumą ir vietovės konkurencingumą.

Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė