Respublikinė vokalinių ansamblių šventė – „Dainuoju Lietuvai“

Respublikinė vokalinių ansamblių šventė – „Dainuoju Lietuvai“ (1)

2016-05-16, paskelbė www.mano Raseiniai.lt

Respublikinė vokalinių ansamblių šventė -  „Dainuoju Lietuvai“

Gegužės 14 d. Raseinių rajono kultūros centre  Plikiuose įvyko Respublikinė vokalinių ansamblių šventė  – „Dainuoju Lietuvai“. Į šventę susirinko nemažas būrys žiūrovų. Pagerbti vokalinius ansamblius ir paklausyti jų atliekamų dainų atvyko Raseinių rajono savivaldybės tarybos narė Aldona Radčenko bei Ariogalos seniūnijos seniūnas Juozas Labanauskas.

Ši šventė šiais metais buvo jubiliejinė, nes jau penkti metai kuomet iš įvairių Lietuvos kampelių į Plikius susirenka vokaliniai ansambliai. Šiais metais į šventę atvyko septyni kolektyvai. Tai Raseinių rajono kultūros centro Viduklėje moterų vokalinis ansamblis – vadovė Ligita Matelienė, Raseinių rajono kultūros centro Paliepiuose moterų vokalinis ansamblis – vadovė Vaida Aputytė,  Kauno miesto Petrašiūnų bendruomenės centro choras ,,Monte Pacis” – vadovas  Arvydas Paulauskas,  Alytaus miesto moterų vokalinis ansamblis ,,Lyra” – vadovė  Egidija Pocienė, Kauno rajono Vilkijos kultūros centro moterų vokalinis ansamblis – vadovė Ligita Zavadzkienė,  Širvintų rajono kultūros centro  Družų moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ – vadovė Audronė Burakovienė ir Raseinių rajono kultūros centro Plikiuose moterų vokalinis ansamblis – vadovas Viktoras Štilpa.

Beveik dvi valandas netilo dainos. Viena už kitą gražesnės, viena už kitą skambesnės. Dainos apie Lietuvą, apie Tėvynę, apie meilę. Atrodė, kad ne tik žiūrovams, bet ir visiems dainininkams  taip džiugu  pabūti kartu, taip gera paniūniuoti jau žinomą melodiją ar išgirsti dar negirdėtą.

Dėkodama visiems kolektyvams, Plikių  kultūrinių renginių organizatorė Aldona Ročkienė pasakė, kad  turbūt ir nedainuotume, jei dainavimas neteiktų tiek  džiaugsmo. Kad kai  darai tai, ką mėgsti, sunku liūdėti.

Dar ilgai po koncerto visi neskubėjo išsiskirstyti. Norėjosi pasišnekučiuoti, pabūti visiems kartu, na ir žinoma dar padainuoti.  Išvažiuodamivieni su kitais atsisveikino žinodami, kad čia vėl sugrįš kitais metais.

 

KB ,,Gynėvė“ pirmininkės pavaduotoja Laimutė Berštautienė