Gražiausi žodžiai – knygai

 Knygos – tai žinių lobynas. Jos nuo senų laikų buvo skaitomos, žmonės domėjosi jomis, buvo vienintelė pramoga. Knyga kviečia mus atitrūkti nuo rūpesčių ir darbų, nuo pilkos kasdienybės. Reikia atrasti laiko prisėsti ir atsipalaiduoti su knyga, ir ji suteiks daug džiugių akimirkų.

Družų kaimo bibliotekoje spalio 23 d. įvyko literatūrinis vidudienis suaugusiems „Gražiausi žodžiai – knygai”. Vidudienis prasidėjo lietuvių liaudies patarle ,,Nespręsk apie knygą iš viršelio”. Kartais neišvaizdi knyga  pasako daug daugiau nei prabangiai įrišta. Knygose randame daug gražių ir prasmingų minčių, skaitymas atveria mūsų pačių užslėptas mintis. Pakalbėję apie knygų skaitymą bandėme patys pajusti, ką reiškia būti televizijos diktoriais. Skaitėme pasaulio rašytojų ir mąstytojų gražias mintis, posakius apie knygas bei jų skaitymą. Teko atlikti užduotį: iššifruoti žodžio ,,Knyga” raides. Pamiklinę galvas, užrašėme:

K ūryba

N auda

Y patinga

G ėris

A tgaiva.

Smagus žaidimas, kuriame žaisti teko visiems dalyviams, įsuko į azartišką šurmulį.

Literatūrinį vidudienį vainikavo vaišės – gardus pyragas, arbata. Smagu buvo pabendrauti, pasikalbėti apie skaitymą ir knygą.

Družų filialo vyr. bibliotekininkė Regina Smailienė