H. K. Anderseno pasaka Družų bibliotekoje

Turbūt mūsų pasaulis būtų kitoks, jei prieš 210 metų nebūtų gimęs Hansas Kristianas Andersenas. Ta proga Družų bibliotekoje eksponuojama paroda ,,H. K. Anderseno pasaka”, skaitytojai gali susipažinti su daugiausiai skaitomomis pasakomis.

Prasidėjus Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, balandžio 23 dieną, į Družų kaimo biblioteką atvyko svečiai iš Jauniūnų kaimo bibliotekos. Vyko literatūrinė popietė ,,Mano gyvenimo pasaka”, skirta H. K. Anderseno jubiliejiniams 210-tiems metams paminėti.

Popietės metu vyr. bibliotekininkė R. Smailienė pasakojo apie pasakininko H. K. Anderseno vaikystę, jo kūrybą. Skaitė pasakų ištraukas, o jaunieji skaitytojai turėjo atspėti pasakos pavadinimą. Vaikai mielai įsitraukė į diskusijas, dalinosi įspūdžiais apie matytus filmus, kurie sukurti H. K. Anderseno kūrinių motyvais.

Popietės tąsa buvo H. K. Anderseno pasakų personažų piešimas. Vėliau šie piešiniai suguls į parodą ,,Mes iš H. K. Anderseno pasakų”.

Padėkojome Jauniūnų kaimo jauniesiems skaitytojams ir jų vyr. bibliotekininkei Danutei Jaglinskai už atvykimą ir gražią dovanėlę, o visiems dalyvavusiems popietėje įteikėme po kuklią dovanėlę,  svečius pakvietėme dar apsilankyti ir įdomiai praleisti laiką. Po renginio vaišinomės saldumynais , arbata, ilgai kalbėjomės ir dalijomės įspūdžiais.

Družų filialo vyr. bibliotekininkė R. Smailienė

DSCF7641 DSCF7633 DSCF7638-1 DSCF7639