VŠĮ “Vikingų kaimas“ kviečia mokyklos moksleivius į “gyvosios” istorijos pamokas po atviru dangumi.

VŠĮ “Vikingų kaimas“ kviečia mokyklos moksleivius į “gyvosios” istorijos pamokas po atviru dangumi.

Edukacijos vyks 2015 m. gegužės 18-29 d.

Istorinės edukacijos programa „Senobės baltų gyvensena“ skirta 1 – 6 klasių moksleiviams, kurios tikslas – gyvai pristatyti ankstyvųjų viduramžių laikotarpį, kuomet formavosi Lietuva kaip valstybė.

Visos edukacinės programos vyks natūralioje gamtinėje aplinkoje, senoviniuose statiniuose, palapinėse, rekonstruojant to laikmečio aplinką. Visus daiktus, eksponatus ir priemones programos metu dalyviai galės liesti, apžiūrėti, išbandyti (pasimatuoti ginkluotę ir pan.)

Mokiniai apsirengs senoviniais rūbais ir pasikeisdami, sudalyvaus dvejose edukacijose:
1) archainio maisto ruošos ir buities – susipažins su senovinio žmogaus racionu, kas buvo auginama, kuo mito, kada ir iš kur atkeliavo įvairūs maisto produktai. Kūrensime virtuvės laužus, virsime arbatą, maišysime tešlą ir kepsime blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai.
2) senobinės baltų karybos edukacija – moksleiviai ne tik išgirs, pamatys, bet ir pasijus “senovinio kario kalyje“. Bus supažindinami su to meto kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu. Bus galimybė pasimatuoti visą kario amuniciją, pasimokinti naudotis to meto ginklais (akstimis, lankais, ietimis…). Vyks karių pratybos, kurias vainikuos inscenizuotas dviejų genčių mūšis.

Edukacijų trukmė apie 2 val. Po edukacijos bus galimybė paiškylauti stovyklavietėje šalia upės, išmokti senovinių žaidimų, pasikepti ant laužo dešreles ar kitus, atsivežtus skanumynus (iki 2val.), veiks senovinių suvenyrų palapinė.

Edukacijos organizuojamos moksleivių grupėms. Programos kaina moksleiviui 5 eurai.
Būtina išankstinė registracija!

Daugiau informacijos:
Judita Korsakienė
Mob.861592611