Družų kaimo bendruomenė rugpjūčio mėnesį organizavo vaikų ir paauglių vasaros dienos stovyklą „Sveikoji Družų vasara 2014“

Jau trečius metus Družų kaimo bendruomenėje organizuojama vaikų ir paauglių vasaros dienos stovykla. Pirmoji buvo pavadinta: „Linksmoji Družų vasara 2012“, antroji: „Įdomioji Družų vasara 2013“, trečioji „Sveikoji Družų vasara 2014“. Viena iš jų buvo finansuojama Širvintų VVG „Leader“ programos projekto, antroji LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Vaikų ir paauglių vasaros dienos stovykla „Sveikoji Družų vasara 2014“ organizuota Širvintų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Družų kaimo bendruomenė gavo finansavimą projektui „Būkime sveiki ne tiks sveikatingumo metais“.  Rugpjūčio mėnesį savaitę stovyklavo 30 Družų ir aplinkinių kaimų vaikų ir paauglių.  Suplevėsavo nuo 2012-ųjų metų išsaugota stovyklos vėliava. Stovykla buvo organizuojama naujai suremontuotose patalpose, kurios sutvarkytos laimėjus Žemės ūkio ministerijos projektą. Projektų metu įsigytos sporto priemonės leido vykdyti aktyvią ir sportinę veiklą. Tai  stovykla, kurios metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas sveikai gyvensenai, mitybai. Buvo vedamos sveikos mitybos viktorinos ir pamokėlės, kurių metu buvo ruošiamas sveikas maistas. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas pirmosios pagalbos kursams, kurių metu stovyklautojai išmoko, kaip išgelbėti skęstantį draugą, kaip tvarstyti susižeidusį žmogų, pagelbėti susirgusiam. Dalyviai nusipiešė kiekvienas sau marškinėlius, kuriuos dėvėjo stovyklos metu.

Netrūko ir aktyvių veiklų. Bendruomenės patalpų kieme žaidė kvadratą, pernai įrengtoje tinklinio aikštelėje tinklinį.  Įvairios estafetės, orientacinio sporto varžybos patiko visiems dalyviams. Baidarių žygio metu buvo prašoma, kad vaikai ir paaugliai surinktų upe plaukiančias šiukšles, taip saugodami ir tausodami gamtą. Kadangi pasitaikė karštos dienos, „Vikingų kaimo“ poilsiavietėje, galima buvo smagiai pasimaudyti, pažaisti futbolą.

Stovyklos uždarymo metu visiems dalyviams buvo įteikti pažymėjimai, kurie liudijo, kad jie mokėsi, kaip suteikti pirmąją pagalbą, įgijo sveikos gyvensenos žinių.

Nors finansavimo lėšos nebuvo didelės, vadovų ir savanorių pagalba, Družų kaimo bendruomenei pavyko vėl sukurti Družų kaimo vaikams ir paaugliams sveiką, linksmą ir įdomią dienos stovyklą. Dėkojame Širvintų rajono savivaldybei bei  stovyklos vadovams Neringai Pilkienei, Juditai ir Mindaugui Korsakams, Družų bibliotekos vyr. bibliotekininkei, bendruomenės narei Reginai Smailienei, savanoriams Ernestui Čiburui, Gitai Minderytei, Aušrai Minderienei, Agnei Muleronkaitei, visiems, kas nemokamai pasiūlė vaisių ir daržovių. Dėkojame Juditai ir Mindaugui Korsakams už nemokamai suteiktas baidares, poilsiavietę. Kristinai ir Pauliui Šironams skiriame nuoširdžią padėką už orientacinio sporto varžybų organizavimą.

Nuoširdžiai dėkojame Kęstučiui Čiburui, už žiemą padarytus gražius ir stiprius suolus pavėsinei bei patalpoms, kurie padėjo, kad bendruomenės veikla taptų aktyvesnė.

Visų pastangomis vėl buvo sukurta dar viena šventė: „Sveikoji Družų vasara 2014“.

Družų kaimo bendruomenės pirmininkė Dalia Taparauskienė

P1050584 P1050588 P1050600 P1050603 P1050502 P1050507 P1050516 P1050519 P1050520 P1050525 P1050532 P1050552