Kviečia „Vikingų kaimo“ senovės amatų mokykla Širvintų r. kaimo gyventojams“

„ŠIRVINTŲ RAJONO VIETOS PLĖTROS STRATEGIJA“ II PRIORITETO

„Kaimo gyventojų socialinių ekonominių    iniciatyvų skatinimas“

PRIEMONĖ „Kaimo gyventojų verslumo ir ekonominio aktyvumo didinimas“

 

„Vikingų kaimo“ senovės amatų mokykla Širvintų r. kaimo gyventojams“

 

Kviečiame Širvintų rajono kaimo gyventojus dalyvauti  VŠĮ “Vikingų kaimo“ organizuojamuose senųjų amatų mokymuose, kurie bus vykdomi pagal Širvintų rajono vietos veiklos strategijos II prioriteto „Kaimo gyventojų socialinių ekonominių iniciatyvų skatinimas“ priemonę: „Kaimo gyventojų verslumo ir  ekonominio aktyvumo ir didinimas“. Projekto „Vikingų kaimo senovės amatų mokykla Širvintų rajono kaimo gyventojams“ veikloms skirta parama – 7 596,35 Lt su PVM.

Pagal šį projektą bus organizuojamas 4 amatų mokymų ciklas. Kiekvienas norintis gali registruotis į vieną, jam labiausiai patikusio amato seminarą.

 

Projekto tikslas – skatinti  Širvintų r. kaimo gyventojų, ekonominį aktyvumą suteikiant praktines verslumo žinias ir įgūdžius,  organizuojant amatų ir verslo mokymus. Kiekvieno amato mokymui bus skirta viena diena (8 val.), taip pat numatomos konsultacijos, iškilus įvairiems klausimams.

Norintieji turės galimybę prisijungti prie VŠĮ“Vikingų kaimo“ veiklos (pagamintų suvenyrų prekyba bei edukacinių programų vedimas).

 

Projekte numatyta, jog dalyvaus 24 dalyviai, iš Širvintų r. kaimo gyvenviečių.  Bus mokoma paprastų, labai didelio profesionalumo ir investicijų nereikalaujančių amatų. Numatyti tokie seminarai:

  1. 1. Gydomųjų augalų šaknų rinkimas, susipažinimas su jų vaistinėmis savybėmis,  antpilų, ištraukų ruošimas – seminaras vyks 2014.08.23;
  2. 2. Vytinių juostų vyjimas archainėmis kortelėmis – seminaras vyks 2014.08.24;
  3. 3. Įvairių gaminių pynimas iš žolių (švendrų, meldų ir kt.) – seminaras vyks 2014.09.13;
  4. 4. Popieriaus gamyba senoviniu būdu – seminaras vyks 2014.09.14.

Patyrę savo amato žinovai mokins projekto dalyvius kaip paruošti medžiagas, pasigaminti priemones ir gaminius. Vėliau kiekvienas dalyvis turės galimybę individualiai konsultuotis su meistru.

 

Senovės amato produktų gamyba yra įtraukianti ir įdomi veikla –  apimanti ne tik tiesmuką amato išmokimą, bet ir skatinanti žmones domėtis istorija, senąja kultūra, gyvensena, aktyviai dalyvauti ir bendrauti mugėse tarp bendraminčių žmonių. Projekto vykdytojai siekia, ne tik išmokyti projekto gavėjus amato, bet ir įtraukti į  VšĮ „Vikingų kaimo“ bendruomenės veiklą. Ši bendruomenė jungia narius iš visos Lietuvos, įvairaus išsilavinimo ir patirties, besidominančius ankstyvųjų viduramžių istorija, gyvensena ir amatais. Bendruomenė projekto dalyviams gali tapti puikia palaikymo komanda susiduriant su naujais iššūkiais, kliūtimis, savarankiško amato pradžioje.

 

Projekto dalyviai turės galimybę sudaryti savo gaminių realizacijos planą su projekto vykdytojais ir kartu su VšĮ „Vikingų kaimas“ darbuotojais mugėse  mokintis realizuoti savo produkciją (kaip bendrauti su pirkėjais, paruošti prekybos vietą, eksponuoti gaminius, bendrauti su pirkėjais ir t.t.).Kaimo gyventojai, išmokę praktiško  amato ir įgiję žinių kaip realizuoti savo pagamintą produkciją renginiuose, nesunkiai galės suderinti šiuos įgūdžius (žinias) su esamu darbu, gyvenimo ritmu, užsidirbti papildomų pajamų ir tapti konkurencingesniais darbo rinkoje.

 

Viešoji įstaiga „Vikingų kaimas“

Adresas: Družų kaimas, Širvintų gatvė 36, Širvintų rajonas

Direktorė Judita Korsakienė

Tel. 8 615 92611 (Judita)

E-mail: info@vikingukaimas.lt

Registracija ir papildoma infosmacija el.p.: judita@vikingukaimas.lt arba tel.:8 615 92611