Sveikiname družiečius, laimėjusius prizines vietas „Karaliaus Mindaugo turnyre“

Baigėsi “Karaliaus Mindaugo taurės” turnyras

iš www.krastonaujienos.lt

 

Kas antrą savaitgalį net aštuonis kartus rinkosi automobilių sporto mylėtojai ir varžėsi tarpusavyje dėl Karaliaus Mindaugo taurės. Būta visko – kilo dūmai, slydo automobiliai, sproginėjo padangos, užkaito varikliai, iš rikiuotės išėjo sankabos, bet patys atkakliausi vis tik pasiekė finalą.

Renginio organizatorius – Širvintų automobilių sporto klubo (SASK) įkūrėjas ir vadovas Vygintas Šuminskas džiaugėsi, kad dar niekada nėra buvę, jog varžybose dalyvautų toks gausus širvintiškių būrys. Pasak jo, dažniausiai dalyvaudavo vos 2-3, o šiemet net rankų pirštų nepakaktų visus suskaičiuoti. Vygintas džiaugėsi ir atsiradusiu rėmėju – „LIQUI MOLY“, kuris palepino turnyro nugalėtojus dovanomis.

Galutiniai rezultatai jau suvesti, o viso turnyro nugalėtojai bus apdovanoti liepos 13 dieną. Pagrindinė „Karaliaus Mindaugo taurė“ bus įteikta Širvintose dirbančiam ugniagesiui Tautvydui Pileckui, aštuoniuose etapuose surinkusiam net 72 taškus. Antrosios vietos laimėtojas savo įskaitoje turi 41 tašką. Tad persvara yra išties neįtikėtinai didelė. Sveikiname nugalėtoją!

O kaip gi sekėsi automobilių mylėtojams aštuntajame etape? Šį kartą dalyviams buvo parengtos dvi trasos. Kiekvienas dalyvis kiekvieną trasą turėjo įveikti po du kartus.

Jaunimo klasėje, kurioje dalyvauti gali jaunimas iki 18 metų, buvo užsiregistravę trys dalyviai. Vienas dėl nežinomų priežasčių neatvyko. Tad abu širvintiškiai vietas pasidalijo taip: antrąją vietą laimėjo Aivaras Pliukšta, o nugalėjo Paulius Medelis.

RWD klasėje (galiniais ratais varomi automobiliai) prizines vietas pelnė trys širvintiškiai: trečias buvo Tautvydas Pileckas, antras Vytautas Bareckas, o nugalėjo Eimantas Čiburas.

FWD klasėje (priekiniais ratais varomi automobiliai) su vyrais varžėsi ir mergina. Vilnietė Milita Kiškytė užėmė trečią vietą į priekį užleisdama abu širvintiškius: 2 buvo  Vygintas Šuminskas, nugalėjo Vytautas Bareckas.

AWD klasėje (visais ratais varomi automobiliai) širvintiškis Dainius Pimpis užėmė trečiąją vietą ir nusileido dviems vilniečiams: 2 finišą pasiekė Vidmantas Jankūnas, 1 – Sigitas Peciulevičius.

Bendrojoje įskaitoje trečias liko Dainius Pimpis, antras – Vidmantas Jankūnas, nugalėjo Sigitas Peciulevičius.

Labiausiai žiūrovų pamėgtos ir įspūdingiausios gymhana rungties šį kartą nebuvo. Dalyviai visas jėgas atidavė taurės turnyrui ir nepanoro dalyvauti „dailiojo slydimo“ rungtyje.

Šiuo turnyru SASK veiklos nebaigia. Jau rudenį planuojamas naujas turnyras.

Neringa Tuškevičienė

Nuotraukos autorės

Reportažo autorė Neringa Tuškevičienė