Kviečiame į „Vikingų kaimą“

“Turėjo liepa devynias šakas”

Posted by Mindaugas on 2014/07/04

Džiaugiamės galėdami pakviesti visus į jau tradicene tapusią, trečius metus organizuojamą senųjų amatų stovyklą. Šiemet ji gavo dainingą pavadinimą: „Turėjo liepa 9 šakas“. Tai  jau pavasarį parasidėjusio projekto, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba tęsinys. Pavadinimas toks ne šiaip sau – didžioji dauguma amatų bus susiję su liepos medžiu(drožyba, karnos ruošimas, midaus virimas, liepų popierius, sutartinės apie liepos medį ir kt.)

Šioje stovykloje dalyviai turės galimybę susipažinti su senaisiais amatais ir,  patyrusių meistrų padedami, galės pamėginti darbuotis senomis technologijomis, netaikant modernių šiuolaikinių technikos stebuklų. Mokysimės siūti senovinius marškinius, nusivyti vytinę juostą, ar išsidrožt šaukštą. Paaugliams galėsime pasiūlyti  praeiti „Jaunojo kario kursą“ ir per savaitgalį pajusti koks buvo XII amžiaus kario kasdieninis gyvenimas.

Stovyklos metu bus pristatyta daugiau kaip 10 įvairiausių amatų, kuriuos pramokę dalyviai galės toliau praktikuoti namuose.

Stovyklos maitinimas bus ruošiamas ant „gyvos“ ugnies, naudojant tik tuo metu(X – XIVa.) Europoje egzistavusius maisto produktus.

Amatų mokymo metu veiks vaikų darželis „Po senuoju ąžuolu“(vaikams nuo 3- 4 metų) – kur savanoriai žais su vaikais, mokins juos pasigaminti nesudėtingus žaislus, seks pasakas ir kitaip turiningai leis laiką.

STOVYKLOS PROGRAMA

AMATŲ PRISTATYMAS

PRAKTINĖ INFORMACIJA STOVYKLOS DALYVIAMS:

STOVYKLOS DATA: 2014 07 11 – 13(penktadienio vakaras, šeštadienis, sekmadienis)

STOVYKLOS VIETA: Družų kaimas, Širvintų rajonas

STOVYKLOS SĄLYGOS: Gyvensime palapinėse(pasirūpina patys dalyviai), naudosimės lauko tualetais, prausimės Širvintos upės vandeniu, valgysime kartu ant laužo gamintą senovinį maistą(turėti savo indus)

STOVYKLOS DALYVIO MOKESTIS:

  • Stovyklos dalyvio mokestis 60 lt. (į kainą įskaičiuotas ir maitinimas)

    • o Vaikams nuo 7m. iki 16m.  – 30Lt.

Būtina registruotis iš anksto(parašant laišką judita@vikingukaimas.lt ir pervedant dalyvio mokestį į

http://www.vikingukaimas.lt/?p=780