Družų biblioteka viena iš geriausių šalies bibliotekų

iš portalo www.lzinios.lt

Paskelbtos geriausios šalies bibliotekos
lzinios.lt
portalas@lzinios.lt 2014-05-23 15:28

Organizatorių nuotrauka

Tre­čia­die­nį Kė­dai­niuo­se su­si­rin­kę sa­vi­val­dy­bių vie­šų­jų bib­lio­te­kų dar­buo­to­jai iš­rin­ko ge­riau­sias Lie­tu­vo­je vei­kian­čias bib­lio­te­kas.

Vi­sos Lie­tu­vos sa­vi­val­dy­bių vie­šų­jų bib­lio­te­kų dar­buo­to­jai rin­ko­si Kė­dai­niuo­se į vi­suo­ti­nį Sa­vi­val­dy­bių vie­šų­jų bib­lio­te­kų aso­cia­ci­jos na­rių su­si­rin­ki­mą. Pa­sta­ra­sis įvy­kis iš­skir­ti­nis tuo, kad pir­mą­kart nuo 1999 me­tų vei­kian­čios ir re­gio­nų bib­lio­te­ki­nin­kus vie­ni­jan­čios pro­fe­si­nės or­ga­ni­za­ci­jos gy­va­vi­mo pra­džios ja­me bu­vo pa­gerb­tos bib­lio­te­kos – Aso­cia­ci­jos ini­ci­juo­to „Me­tų no­mi­na­ci­jų“ kon­kur­so nu­ga­lė­to­jos.

Sa­vi­val­dy­bių vie­šų­jų bib­lio­te­kų bei vie­šų­jų bib­lio­te­kų pa­da­li­nių (fi­lia­lų) ka­te­go­ri­jo­se ap­do­va­no­tos bib­lio­te­kos, pra­ėju­siais me­tais, ko­le­gų nuo­mo­ne, efek­ty­viau­siai dir­bu­sios įvai­rio­se tiek bib­lio­te­kų pa­slau­gų plė­trai, tiek vi­suo­me­nei ak­tua­lio­se sri­ty­se. Iš 22 kon­kur­se da­ly­va­vu­sių pre­ten­den­tų iš­rink­tos ir pa­skelb­tos ori­gi­na­liau­sių ino­va­ci­jų bib­lio­te­ka, lie­tu­viš­kiau­sia bib­lio­te­ka, eu­ro­pie­tiš­kiau­sia bib­lio­te­ka, bend­ruo­me­niš­kiau­sia bib­lio­te­ka, kū­ry­biš­kiau­sia bib­lio­te­ka, bib­lio­te­ka – ge­riau­sias ma­žų­jų drau­gas, drau­giš­kiau­sia bib­lio­te­ka bei ne­tra­di­ci­nė bib­lio­te­ka.

Sa­vi­val­dy­bių vie­šų­jų bib­lio­te­kų ka­te­go­ri­jo­je kon­kur­so nu­ga­lė­to­jais pri­pa­žin­tos :

– Za­ra­sų r. sa­vi­val­dy­bės vie­šo­ji bib­lio­te­ka – ori­gi­na­liau­sių ino­va­ci­jų bib­lio­te­ka, už ori­gi­na­lią veik­lą, pa­nau­do­jant IT tech­no­lo­gi­jas, die­giant ki­tas ne­tra­di­ci­nes pa­slau­gas.

– Prie­nų Jus­ti­no Mar­cin­ke­vi­čiaus vie­šo­ji bib­lio­te­ka – lie­tu­viš­kiau­sia bib­lio­te­ka, už įdo­mias ini­cia­ty­vas skai­ty­mo ska­ti­ni­mo sri­ty­je ir gim­to­sios kal­bos bei li­te­ra­tū­ros puo­se­lė­ji­mo tra­di­ci­jas.

– Jo­niš­kio Jo­no Avy­žiaus vie­šo­ji bib­lio­te­ka. – eu­ro­pie­tiš­kiau­sia bib­lio­te­ka, už pra­smin­gą veik­lą vie­ši­nant Eu­ro­par­la­men­to veik­lą ir ki­tas su ES su­si­ju­sias ini­cia­ty­vas.

Vie­šų­jų bib­lio­te­kų pa­da­li­nių (fi­lia­lų) ka­te­go­ri­jo­je no­mi­na­ci­jas pel­nė:

– Šir­vin­tų r. sa­vi­val­dy­bės vie­šo­sios bib­lio­te­kos Dru­žų fi­lia­las – bend­ruo­me­niš­kiau­sia bib­lio­te­ka, už įvai­ria­pu­siš­ką veik­lą ir ini­cia­ty­vas tel­kiant mies­te­lio/­kai­mo bend­ruo­me­nę, bend­ra­dar­bia­vi­mą su ki­to­mis jo­je vei­kian­čio­mis ins­ti­tu­ci­jo­mis ir or­ga­ni­za­ci­jo­mis.

– Pa­ne­vė­žio mies­to vie­šo­sios bib­lio­te­kos Smė­ly­nės fi­lia­las -kū­ry­biš­kiau­sia bib­lio­te­ka, už įdo­mias ini­cia­ty­vas skai­ty­mo ska­ti­ni­mo sri­ty­je.

– Plun­gės r. sa­vi­val­dy­bės vie­šo­sios bib­lio­te­kos pa­da­li­nys Pla­te­lių mies­te­lio bib­lio­te­ka – bib­lio­te­ka – ge­riau­sias ma­žų­jų drau­gas , už įspū­din­gą veik­lą su ma­žai­siais skai­ty­to­jais.

– Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės vie­šo­sios bib­lio­te­kos Bib­liog­ra­fi­jos-in­for­ma­ci­jos sky­rius – drau­giš­kiau­sia bib­lio­te­ka ,už pra­smin­gą veik­lą, ma­ži­nan­čią so­cia­li­nę at­skir­tį (ne­įga­lių­jų in­teg­ra­ci­ja ir dar­bas su so­cia­li­nės ri­zi­kos šei­mo­mis, sen­jo­rais ir kt.).

– Šiau­lių r. sa­vi­val­dy­bės vie­šo­sios bib­lio­te­kos Gi­lai­čių fi­lia­las –ne­tra­di­ci­nė bib­lio­te­ka, už ino­va­ty­vią veik­lą pa­nau­do­jant IT tech­no­lo­gi­jas, ne­tra­di­ci­nių pa­slau­gų plė­trą ir der­mę su tra­di­ci­nė­mis bib­lio­te­kos pa­slau­go­mis.

http://lzinios.lt/lzinios/knygu-lentyna/paskelbtos-geriausios-salies-bibliotekos/180348