Družų biblioteka: bendruomeniškiausias 2013 metų filialas Lietuvoje

Družų biblioteka – bendruomeniškiausia metų biblioteka

   2014 m. gegužės 21 d. Širvintų rajono savivaldybės viešoji biblioteka dalyvavo Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos narių susirinkime, kuris įvyko Kėdainių Mikalojaus Daukšos viešojoje bibliotekoje.

Renginys buvo skirtas Lietuvos bibliotekų veiklai ir pasiekimams pažymėti, kuriame žodį tarė Kultūros ministerijos viceministras dr. Romas Jarockis, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atstovas, Kultūros ministerijos Informacinės plėtros skyriaus vyr. specialistė Julija Mažuolienė, Kėdainių rajono savivaldybės meras Rimantas Diliūnas bei profesinės sąjungos atstovai.

Asociacija „Langas į ateitį“ aptarė savivaldybių viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo perspektyvas, pasidžiaugė įgyvendintais projektais, kuriuose bibliotekos buvo partnerės. Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos pirmininkė, Pasvalio Mariaus Katiliškio bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė apžvelgė metų asociacijos veiklą, paminėjo, kad apie 30 raštų buvo parašyta įvairioms institucijoms, tame tarpe ir Kultūros ministerijai dėl kultūros darbuotojų darbo užmokesčio didinimo.

Renginio metu grojo Kėdainių miesto muzikos mokyklos mokiniai, kurie stebino instrumentų gausa, nuostabia muzika.

Iš Širvintų viešosios bibliotekos puslapio: www.sirvintuvb.lt

Viešųjų bibliotekų asociacija 2013 metais buvo paskelbusi konkursą įvairiems bibliotekų pasiekimams įvertinti.

Tarp Lietuvos rajono bibliotekų filialų už geriausius darbo pasiekimus 2013 m. įvertinta Družų biblioteka ir pripažinta bendruomeniškiausia biblioteka. Dalią Taparauskienę sveikino Širvintų rajono mero pavaduotojas Andrius Jozonis, Kultūros ir turizmo ryšių su užsienio šalimis skyriaus vedėja Vyta Majerienė, Viešosios bibliotekos direktorė Laima Kutiščeva.

Dalia Taparauskienė Družų filiale dirbo nuo 1987 metų vyriausiąja bibliotekininke Ji yra Družų kaimo bendruomenės pirmininkė, Lietuvos bibliotekininkų draugijos Širvintų skyriaus pirmininkė. Širvintų rajono savivaldybės Tarybos sprendimu Daliai Taparauskienei suteikta Igno Šeiniaus premija, įteiktas Vilniaus apskrities metų apdovanojimas – 1–ojo laipsnio Didžiojo kunigaikščio Gedimino nominacija.

Dalia Taparauskienė dalyvavo daugelyje projektų, buvo projektų vadovė. Jos veikla yra žinoma Širvintų rajone, o dabar ir Lietuvoje.

Sveikiname gerb. Dalią, dabartinę jau Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoją, už sąžiningą ir iš širdies atliktą darbą Družų bibliotekoje, gebėjimą suburti gyventojus bendruomeniškumo link.

P1050245 P1050252 P1050253

P1050265