Edukacinės popietės Družų bibliotekoje

„Juda mažas spinduliukas,

o jo vardas juk – viščiukas,

Išsirito jis šį rytą,

Iš kiaušinio nudažyto!”

Šiuo kvietimu balandžio 12 d. Družų biblioteka pakvietė visus ikimokyklinio amžiaus vaikučius, gyvenančius Družuose, į Velykinę popietę „Puošiu Velykų medelį“.

Renginį pradėjo bibliotekininkė, jai į pagalbą atskubėjo Velykų zuikis, šiuo metu šiek tiek primirštas Velykų personažas. Jis papasakojo apie Velykę – ji gyvena pamiškėj, pavasariui atėjus primargina daugybę kiaušinių, sudeda į vaško ar cukraus  vežimaitį, pasikinko zuikučius ir naktį išvežioja geriems vaikučiams.

Vėliau pakvietė vaikučius pasidaryti spalvotus kiaušinukus ir paukščiukus. O kodėl gi paukščiukus? Mat pavasarį atskrido į biblioteką liūdnas paukštelis, neturintis draugų, paprašė, kad vaikučiai padarytų jam draugų, tad vaikučiai su tėveliais karpė, klijavo, puošė kiaušinukus bei paukštelius. Prigaminę sukabino ant  Velykų medelio ir džiaugėsi gražiu medeliu, o velykinis zuikutis padėkojo vaikučiams už kruopštų darbą ir pakvietė pasivaišinti velykiniu pyragu, saldainiais ir arbata.

Toliau Velykų šventė tęsėsi balandžio 16 dieną, kai į edukacinę popietę „Velykinį  atviruką gaminu“  į biblioteką atskubėjo mokyklinio amžiaus  skaitytojai. Velykų zuikis jiems papasakojo apie pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventę: Velykas. Priminė vaikams, kodėl jis apsilankė bibliotekoje ir paprašė kartu pasidaryti atvirukus. Atvirukai pavyko: jie buvo įdomūs, žaismingi. Padedant  Velykų zuikiui, buvo išrinkti 4 gražiausieji, kurie buvo apdovanoti velykiniais šokoladais.

Renginio pabaigoje zuikutis padėkojo vaikams, kad atėjo ir atsinešė įdomių idėjų ir pakvietė paisvaišinti velykiniu pyragu.

Maloniai kviečiame visus ateiti į biblioteką ir pasigrožėti mažųkų vaikučių velykiniu medeliu bei atvirukų paroda „Velykinį atviruką gaminu“.

Širvintų VB Družų filialo vyr. bibliotekininkė

 Regina Smailienė

DSCF1366

DSCF1429DSCF1372 DSCF1383 DSCF1386DSCF1550